Zorgprogramma laatste levensdagen voor geriatrie

Verbeter de laatste levensdagen van uw geriatrische patiënt

Het zorgprogramma laatste levensdagen is een kwaliteitsverbeterend implementatietraject voor de geriatrie dat helpt om goede levenseindezorg te verstrekken tijdens de laatste levensdagen Dankzij het zorgprogramma verbetert de symptoomlast en het comfort tijdens de stervensfase van mensen die overlijden op een geriatrische ziekenhuisafdeling.

Het zorgprogramma werd zorgvuldig ontwikkeld en getest door de onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (VUB-UGent) in samenwerking met de afdeling geriatrie van UZ Gent. De resultaten van deze studie verschenen in 2017 in het gezaghebbende medische tijdschrift “The Lancet”.

NIEUW! Kom op tegen Kanker financiert de implementatie in 26 geriatrische afdelingen

Dankzij Kom op tegen Kanker kunnen we het zorgprogramma laatste levensdagen volledig gratis uitrollen in 26 geriatrische ziekenhuisafdelingen in Vlaanderen. Onze coach begeleidt een werkgroep van de afdeling bij het implementeren. Samen doorlopen ze op 6 maanden tijd 9 implementatiestappen. Nadien maakt de zorgleidraad deel uit van de standaardzorg voor stervende patiënten op de afdeling.

Wij zoeken 26 geriatrische afdelingen:

  • 6 geriatrische afdelingen die in oktober 2018 willen starten (VOLZET)

  • 10 geriatrische afdelingen die in januari 2020 willen starten 

  • 10 geriatrische afdelingen die in juli 2020 willen starten

Voor deze afdelingen is het traject dankzij Kom op tegen Kanker volledig gratis. Nadien worden de training en coaching betalend.

Wil u graag - en volledig gratis -  de levenseindezorg op uw afdeling verbeteren? Meldt u nu aan voor de implementatie in 2020!

Meer informatie vindt u hieronder of in onze folder: ​flyer_zll_geriatrie_jan2018.pdf

 
Share this
Deel dit bericht