VUB reikt prijs Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie uit aan Joachim Cohen en Luc Deliens tijdens feestelijke Entr'Acte

30-01-2020

In 2019 kregen Joachim Cohen en Luc Deliens de Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie van de Vrije Universiteit Brussel. Die prijs wordt sinds 2012 door de onderzoeksraad van de VUB uitgereikt aan wetenschappelijk onderzoekers die door hun engagement en gedrevenheid een sterk maatschappelijke uitstraling hebben.

Naar aanleiding van de uitreiking van deze prijs organiseerde Crosstalks op 29 januari 2020 een Entr’Acte waarbij Luc Deliens en Joachim Cohen vier gasten uitnodigden die hen op de een of andere manier hebben geïnspireerd.  Ze gingen in gesprek met Lisette Custermans (oprichter vzw Omega) over het ontstaan en de toekomst van de palliatieve zorgbeweging in Vlaanderen. Met Stijn Meuris (muzikant, regisseur, journalist) werden gedachten uitgewisseld over de mogelijke effecten die muziek en kunst kunnen hebben op pijn en lijden. Sarah Willockx (mantelzorger) bracht een persoonlijke getuigenis over het palliatieve zorgtraject dat zij samen met haar mama heeft afgelegd. Tot slot hadden ze een boeiend gesprek over de filosofie rond het levenseinde van Etienne Vermeersch met hoogleraar ethiek Freddy Mortier. Deze gesprekken werden begeleid door gastvrouw Annelies Van Herck, en afgewisseld met muziek verzorgd door Jan Lust.

 

 

 

 

 

 

 

 
Share this
Deel dit bericht